Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνουν ότι η Ν.Δ. σε αδυναμία να κάνει πολιτική αναζητά σωσίβιο στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο «ούτε αυτές δεν μπορεί να “διαβάσει” σωστά», συμπληρώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πολιτική απελπισία.

Ads

«Αφού η “καταστροφή”, στην οποία τόσο επένδυε, όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση, δεν επήλθε, δυστυχώς για την ίδια, αλλά ευτυχώς για τη χώρα και τους πολίτες, πιάνεται από όπου μπορεί: ταυτίζεται άκριτα με επιχειρηματίες αποδεχόμενη σκοτεινές μεθόδους υποκλοπών και εκβιασμών, ψεύδεται για ένα σωρό ζητήματα (από την ανώτατη εκπαίδευση μέχρι την υγεία), ενώ, εσχάτως, καταφεύγει και στον σχολιασμό δημοσκοπήσεων, τις οποίες διαστρεβλώνει», συνεχίζουν οι πηγές του πρωθυπουργικού μεγάρου.

«Εκτός αν αυτό γίνεται για να δικαιολογήσει τον ρόλο του ο πρώην δημοσκόπος και νυν σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ», προσθέτει.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις της Alco για το News247 (24.6.2017), της CommonView για την εφημερίδα Νέα Σελίδα (18.6.2017) και της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής (25.6.2017), το Μαξίμου εκτιμά ότι «και οι τρεις καταλήγουν στο ίδιο ακριβώς πολιτικό και ουσιαστικό συμπέρασμα: ότι η ΝΔ, παρά τον επικοινωνιακό ορυμαγδό, παρά τη συντριπτική πλειονότητα των media που τη στηρίζουν, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν μεγάλα κομμάτια του λαού, δεν μπορεί να αποκτήσει ρεύμα νίκης. Μένει καθηλωμένη στα ίδια ποσοστά, με πτωτική μάλιστα τάση».

Ads

Καταλήγοντας, οι κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κατηγορία των πολιτών με μηνιαίο εισόδημα από 0 – 600 ευρώ, ενώ, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία, υπογραμμίζουν ότι «ο Τζέρεμι Κόρμπιν αρχικά υπολειπόταν με πολύ μεγάλα ποσοστά, της τάξης του 20%. Στις κάλπες, όμως, πλησίασε σε απόσταση δύο μόλις μονάδων και οδήγησε την Τερέζα Μέι σε πολιτική ήττα και απώλεια της αυτοδυναμίας. Ας χαρεί, τώρα, όσο προλάβει, η ΝΔ, με τις δημοσκοπήσεις, γιατί το 2019 θα μιλήσουν οι κάλπες. Και εκεί η χαρά θα της βγει ξινή, γιατί ο λαός έχει και γνώση και κρίση».