«Πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ σε τηλεοπτικό σταθμό. 

Ads

Από το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασαν στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κυρίως αναφορικά με τη δολοφονία Λαμπράκη. 

«Το αντικοινωνικό μένος του κ. Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε, όμως είναι ότι αγνοεί ποιος δολοφόνησε τον Γ. Λαμπράκη. Και επειδή η άγνοιά του είναι ανατριχιαστική, ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας: Ο Γ. Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της δεξιάς. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης», αναφέρουν από το Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που συνέκρινε την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Όπως είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη και ο ίδιος που «έχει καλή γνώση της Ιστορίας» έπρεπε να σκεφτεί για να καταλάβει τι εννοούσε η εν λόγω ανακοίνωση με το τρίκυκλο. «Σκεφτείτε τώρα σε ένα νέο παιδί που ψηφίζει για πρώτη φορά, αν λένε κάτι όλα αυτά» σχολίασε σχετικά. 

Ads

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σεβασμό στον βασικό πυρήνα αξιών της δημοκρατίας. Οι παραπομπές στο παρελθόν και στο 1965 σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γίνονται από έναν απελπισμένο πρωθυπουργό που ανασύρει στερεότυπα άλλων εποχών…», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Στις δηλώσεις Μητσοτάκη αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Ο Κυρ. Μητσοτάκης παριστάνει ότι δεν θυμάται την δολοφονία Λαμπράκη και τα τρίκυκλα. Δεν είναι ανιστόρητος. Υποκρίνεται συνειδητά, όπως και όταν δήλωνε πως στην Ελλάδα, ‘η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει’. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα, είναι δύναμη δημοκρατίας και απέναντι σε κάθε μορφή βίας», σημειώνει σε σχόλιό του στο twitter.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί 17χρονου είναι ύβρις κατά της Ιστορίας και της ίδιας της Δημοκρατίας τονίζει επίσης ο Δημήτρης Παπαδημούλης και προσθέτει: «θα τολμούσε να πει τα ίδια, κυνικά κ ανιστόρητα και για την δολοφονία Μπακογιάννη το 1989; Η ιστορία πρέπει να μας διδάσκει…».