Απάντηση στο τελεσίγραφο «αποδεχτείτε την πρόταση των δανειστών ή χρεοκοπήστε» που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, δίνει το Μέγαρο Μαξίμου. «Αχρείαστο και προβλέψιμο», χαρακτήρισαν κυβερνητικές πηγές το εν λόγο τελεσίγραφο, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πιέσεις στο δρόμο προς τη Σύνοδο θα κλιμακωθούν.

Ads

Σχολιάζοντας την απόφαση για Έκτακτη Σύνοδο σε επίπεδο Κορυφής οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αποτελεί μία θετική εξέλιξη, που πρέπει να βασιστεί στην προϋπόθεση ότι υπάρχει βούληση να βρεθεί μία λύση και να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Ελλάδας κι Ευρώπης.

«Οι διαφορές είναι μικρές» ανέφερε το Μέγαρο Μαξίμου, τουλάχιστον όσον αφορά στο δημοσιονομικό κομμάτι και τονίζει πως εκείνο που χρειάζεται είναι να κατανοήσουν όλοι την ανάγκη να υπάρξει μια λύση στο θέμα του χρέους. Θεωρεί επίσης σημαντικό το να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα για το το πώς και το πότε θα γίνει αυτό, όπως και το να υπάρξει σε αυτή τη λύση ένα αναπτυξιακό πακέτο για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Νίκο Παππά, αλλά και τον κ. Σαγιά για να γίνει μια αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης, αλλά και να προετοιμάσουν το έδαφος, καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις.

Ads

Διαβάστε επίσης:
Τουσκ: Δεχτείτε την πρόταση, αλλιώς χρεοκοπήστε