Ηχηρή… παρατήρηση από το Μαξίμου στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Αθανασίου που λίγο νωρίτερα δήλωσε ότι «πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από Σημίτη – Γιαννίτση» για τις αντιδράσεις στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του 2011. 

Ads

«Τα Ταμεία είχαν καταρρεύσει, είχαν χρεοκοπήσει, είχαν κατακρημνιστεί επί κυβέρνησης Σημίτη. Τον Σημίτη μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, π.χ. για την ενθάρρυνση της διαπλοκής. Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν, και έπρεπε να κάνουμε κάτι» είπε ο Νάσος Αθανασίου στην ΕΡΤ. 

Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, έσπευσαν να σημειώσουν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι καθώς επί διακυβέρνησης Σημίτη κατεβλήθη προσπάθεια να περιοριστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε συνθήκες ανάπτυξης, ενώ με τη σημερινή προσπάθεια της κυβέρνησης ο στόχος είναι να κατοχυρωθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε συνθήκες ύφεσης.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι επί διακυβέρνησης Σημίτη τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων επενδύθηκαν στο χρηματιστήριο. 

Ads