Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το μακελειό που έγινε σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο 76χρονος δράστης φέρεται να κλείδωσε στο γραφείο τη Δέσποινα Καρνέση πριν δολοφονήσει την αδερφή της και δύο ακόμη άτομα.

Ads

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να εντοπίσουν το κίνητρο του δράστη ή ενδεχομένως και τον ηθικό αυτουργό της δολοφονικής επίθεσης.

Η διασωθείσα Δέσποινα Καρνέση, συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής και αδερφή της δολοφονηθείσας Μαρίας αποτελεί το πρόσωπο κλειδί για τις Αρχές καθώς είναι πιθανόν να δώσει απαντήσεις σε σχέση με τι συνέβαινε τόσο στη εφοπλιστική οικογένεια, αλλά γνωρίζει και τις σχέσεις της οικογένειας με τον Αιγύπτιο επιστάτη που δούλευε επί χρόνια στην οικογένεια.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega, μαρτυρίες εργαζόμενων ανέφεραν πως είδαν τον 76χρονο να ανεβαίνει στον τέταρτο όροφο και να πηγαίνει στο γραφείο της Δέσποινας Καρνέση.

Ads

Εκεί βρισκόταν η Δέσποινα Καρνέση με τη γραμματέα της. Ο 76χρονος τότε κλείδωσε μέσα στο γραφείο τις δύο γυναίκες και φεύγοντας πήρε το κλειδί. Όσοι ήταν εκεί θεωρούν πως με αυτήν την κίνηση ο 76χρονος ήθελε να απομονώσει τις δύο γυναίκες από όσα θα γίνονταν στη συνέχεια.

Σημειώνεται, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο αλλά και η Δέσποινα Καρνέση.

Επίσης, πληροφορίες ανέφεραν ότι οι κάμερες που υπήρχαν εξωτερικά δεν είχαν καταγραφικό ενώ στο εσωτερικό της εταιρίας δεν υπήρχαν κάμερες.

 

 

Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής καταρρίπτει το αρχικό σενάριο που ήθελε το κίνητρο του δράστη να ήταν η εκδίωξή του από το σπίτι, καθώς το διαμέρισμα που φαίνεται να διέμενε, δεν άνηκε στην 77χρονη ιδιοκτήτρια της εταιρίας και δεν θα μπορούσε να τον εκδιώξει από κάτι που δεν της ανήκε, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ερευνώνται οι λογαριασμοί και οι καταθέσεις του δράστη καθώς και πιθανόν ύποπτα εμβάσματα.

Σύμφωνα με πηγές από τις οικογένειες των θυμάτων ο 76χρονος διατηρούσε λογαριασμό με συνδικαιούχο την αδερφή του σε τραπεζικό υποκατάστημα της Ελβετίας. Ωστόσο, μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκαν τεράστια ποσά και συγκεκριμένα 1,5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι στην ίδια τράπεζα υπήρχαν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση.

Ενδιαφέρον προκαλεί και ένας άλλος λογαριασμός που υπάρχει σε τραπεζικό υποκατάστημα της Αθήνας ύψους 500.000 ευρώ που ανήκουν στον δράστη της τριπλής δολοφονίας. Μάλιστα, τα περίπου 74.000 ευρώ που είχε λάβει ως αποζημίωση για την απόλυσή του κατατέθηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Σε ό,τι αφορά το σπίτι, σύμφωνα με τα στοιχεία από το κτηματολόγιο, ανήκει στον Σπύρο Καρνέση, που ήταν αντίδικος της δολοφονημένης Μαρίας και της Δέσποινας.

Η ΕΛ.ΑΣ αναμένει στοιχεία από την άρση απορρήτου, που θα δείξουν με ποιους μίλησε ο 76χρονος δράστης τις τελευταίες ημέρες και τι συζήτησε.

Παλια και ακαταχώρητα τα όπλα

Εντωμεταξύ, οι αστυνομικοί ερευνώντας την προμήθεια του οπλισμού που χρησιμοποίησε ο δράστης διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν αρκετά παλιά, ακαταχώρητα και χωρίς καμία άδεια κατοχής.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τα όπλα να προέρχονται από την βίλα στους Πεταλιούς που ήταν επιστάτης και για τον λόγο αυτό να ήταν ακαταχώρητα ενώ ερευνούν και ένα ταξίδι που φαίνεται να έχει κάνει ο δράστης την περασμένη Πέμπτη στους Πεταλιούς δηλαδή 4 ημέρες πριν την δολοφονική επίθεση.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Αιγύπτιος σκότωσε με την καραμπίνα τον γαμπρό της εφοπλίστριας και την εφοπλίστρια. Τον καπετάνιο που κατάφερε να τον αφοπλίσει και να του πάρει την καραμπίνα τον σκότωσε με το περίστροφο που είχε μαζί του, ενώ ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του με την καραμπίνα.

Η κυνηγετική επαναληπτική καραμπίνα, μάλιστα, είχε υποστεί και μετασκευές, είχε κοπεί η κάννη για να είναι πιο κοντή και είχε δημιουργηθεί και πιστολοειδής λαβή.

Μάλιστα, τη Δευτέρα έγινε και έρευνα στο σπίτι που έμενε ο δράστης μήπως βρουν περισσότερα στοιχεία για το κίνητρό του ενώ τα όπλα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να συνεχιστεί η βαλλιστική εξέταση.