Σοκ προκάλεσε την Δευτέρα το τριπλό φονικό στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, όταν ο 70χρονος που είχε απολυθεί από τη ναυτιλιακή εταιρεία που εργάζονταν επί δεκαετίες, σκότωσε τρία άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ads

Ο 70χρονος όπως ήταν γνωστός με το όνομα «Άρης», εργαζόταν επί δεκαετίες για την οικογένεια Καρνέση. Φέρεται ότι απολύθηκε πριν από μήνες.  Ήταν ο επιστάτης των σπιτιών της οικογένειας Καρνέση επί δεκαετίες και άτομο της εμπιστοσύνης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που «όπλισε» το χέρι του δράστη ήταν ότι κάποιος τον ενημέρωσε ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια Καρνέση για να μένει, στη Γλυφάδα, σε απόσταση πολύ κοντινή από το δικό της.

Ο λόγος που έγινε αυτό, είναι γιατί ο 70χρονος φέρεται να είχε πάρει το «μέρος» του αδερφού της οικογένειας, με το οποίο οι αδερφές είχαν διαφορές. Έτσι αποφάσισαν να του ζητήσουν πίσω το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει.

Ads

Οι εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας με τις καταθέσεις τους πιθανώς να φωτίσουν κύρια σημεία της υπόθεσης.

 

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι όλα έγιναν το πρωί της Δευτέρας (12/2), γύρω στις 10:00. Ο δράστης μπήκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον χώρο του πάρκινγκ με μια καραμπίνα στα χέρια, φωνάζοντας «ήρθα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα» και ανέβηκε στον ημιώροφο του κτηρίου.

Έντρομοι οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να προφυλαχτούν. Άλλοι κρύφτηκαν κάτω από τα γραφεία, αρκετοί προσπάθησαν να ξεφύγουν από τις σκάλες και κάποιοι κρύφτηκαν στις τουαλέτες.

Στην συνέχεια, ο δράστης ανεβαίνοντας στον ημιώροφο του κτιρίου πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα την ιδιοκτήτρια, τον συνιδιοκτήτη και διευθύνοντα σύμβουλο και έναν πρώην καπετάνιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες νεκροί από τα πυρά έπεσαν η αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, Αντώνης Βλασάκης, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, και ο πρώην καπετάνιος και υπάλληλος στο λογιστήριο της εταιρείας Ηλίας Κουκουλάρης.

Στο κτίριο βρισκόταν και η συνιδιοκτήτρια της εταιρίας Δέσποινα Καρνέση που όμως κατάφερε να ξεφύγει γιατί βρισκόταν σε άλλον όροφο από αυτόν που έγινε το μακελειό.

«Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά»

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς ο φύλακας όταν τον είδε κατάλαβε ότι είχε μέσα όπλα και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Φύλακας: «Τι πας να κάνεις;»

Δράστης: «Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω. Θα τους σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω. Φύγε από εδώ, πάω να καθαρίσω τα αφεντικά».

Ο φύλακας επικοινώνησε αμέσως με την Άμεσο Δράση και λίγο αργότερα άκουσε τους πυροβολισμούς.

«Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση»

«Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση» αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση στην οποία ο Σπύρος Καρνέσης (ο αδερφός της θανούσης) εξέφρασε την ανείπωτη του θλίψη για το μακελειό στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας.

Αναλυτικά η δήλωση Καρνέση

Ειδικότερα, στη δήλωσή του αναφέρει:

«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη.

Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

Καπτα – Σπύρος Καρνέσης».