Για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν ακουστεί τόσα Fake News που έχει χαθεί ο υπολογισμός, ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σταματάει τις «εκπλήξεις». Αφού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ο οποίος με αφορμή το ζήτημα της θρησκευτικής ουδετερότητας, υποστήριξε πως «θα αφαιρεθεί ο σταυρός από τη σημαία» και «δεν θα γιορτάζονται τα Χριστούγεννα», τώρα ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστηρίζει πως υπάρχει κίνδυνο «να απαγορευτεί το Μακεδονία Ξακουστία». Στο παραλήρημα για το εμβατήριο ήρθε να προστεθεί και ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος υποστήριξε πως η ΝΔ «πέτυχε τον σκοπό της» και το «Μακεδονία Ξακουστή, ακούστηκε στις παρελάσεις» (!). Λες και το είχε απαγορέψει κανείς….

Ads

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, εκφράζοντας τις «σοβαρές ανησυχίες» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατέθεσε και σχετική ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών. «Στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν γίνεται αναφορά σε άσματα», ανέφερε λιτά και σκωπτικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην έγγραφη απάντησή του, προσθέτοντας: «Άλλωστε το άσμα στο οποίο αναφέρεται η ερώτησή σας, κάνει αναφορά στην ιστορική Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας».

«Η λακωνική απάντηση του υπουργού Εξωτερικών ότι δεν γίνεται αναφορά σε άσματα στην Συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια, δεν καθησυχάζει διόλου τους φόβους μας ότι το ‘’Μακεδονία ξακουστή’’ δεν βρίσκεται σε σχετικό κατάλογο υπό απαγόρευση ασμάτων», επέμεινε ο Χαρακόπουλος, σημειώνοντας: «Τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, μας αναγκάζουν να αναμένουμε με αυξημένο ενδιαφέρον και την απάντηση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Διότι μπορεί το άσμα αυτό να ακούστηκε σε όλη την ελληνική επικράτεια από χιλιάδες Έλληνες που το τραγούδησαν, μπορεί να το έπαιξαν και αρκετές μπάντες, ωστόσο υπήρξαν και περιπτώσεις, όπως στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις, που οι μπάντες δεν το παιάνισαν, χωρίς να μάθουμε αν αυτό έγινε κατόπιν εντολών και από ποιους. Σε κάθε περίπτωση, ήδη, για τον ελληνικό λαό το συγκεκριμένο εμβατήριο κατέστη σύμβολο αντίθεσης εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών».