Σε μακάβριο σίριαλ έχει μετατραπεί η υπόθεση της νεκροψίας στο πτώμα του Γ. Τ. ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν μια εβδομάδα.

Ads

Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, ο Ιατροδικαστής Κέρκυρας Γ. Αϊβατίδης υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, καθώς δεν του χορηγούνταν άδεια ώστε να κάνει νεκροψία στον 73χρονο, για να διαπιστώσει τα αίτια θανάτου του, αφού ο ηλικιωμένος απεβίωσε με συμπτώματα πνευμονίας και υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. Εγγράφως ο ιατροδικαστής ζήτησε το τεστ για τον Covid-19 και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να πάρει δείγμα από τον ηλικιωμένο, αλλά η απάντηση  του ΕΟΔΥ ήταν αρνητική και επομένως το νοσοκομείο δεν μπορούσε να του δώσει το τεστ

Κατόπιν αυτού, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας kerkyrasimera.gr, η εισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας έδωσε τηλεφωνική παραγγελία την Παρασκευή για την αντικατάσταση του ιατροδικαστή ως πραγματογνώμονα για τη διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής επί της υπόθεσης του 73χρονου Τ.Γ. 

Σε σχετική αναφορά του προς τον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, με κοινοποίηση σε όλες τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ο ιατροδικαστής αναφέρει: «Παρακαλώ για τον έλεγχο της νομιμότητας της κατ’ άρθρον 190 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Ν. 4620/2019, ΦΕΚ 96/Α/11-6-2019), ούτως ώστε να ανακληθεί άμεσα. Εξαιρουμένης της περίπτωσης στην οποία προβάλλεται κώλυμα (δεν συντρέχει επειδή ουδέποτε δήλωσα κώλυμα), η μόνη περίπτωση αντικατάστασης θεωρητικά θα ήταν αποδεδειγμένη αμέλειά μου (εμμέσως πλην σαφώς η εν λόγω αντικατάσταση εμπεριέχει μύχια μομφή για την υπηρεσιακή μου στάση, κάτι το οποίο προς το παρόν αντιπαρέρχομαι). Όχι μόνο δεν συντρέχει ενδεχόμενη αμέλειά μου ως υπαρκτός λόγος αλλά αντιθέτως στη συγκεκριμένη περίπτωση επέδειξα ιδιαίτερη επιμέλεια προκειμένου άμεσα να προβώ στην εκτέλεση της σχετικής παραγγελίας, αιτούμενος από τν Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας από τις 13.3.2010 ημέρα αρχικής παραγγελίας του Α.Τ. Κέρκυρας, ειδική στολή για λόγους διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και του προσωπικού της υπηρεσίας αφού πρόκειται με βάση τα προανακριτικά δεδομένα, για περιστατικό ύποπτο για Ncovid-19».

Ads