Με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς, όπου το απόγευμα της Τρίτης ξέσπασε δασική πυρκαγιά, προκειμένου να θέσουν τη φωτιά σε πλήρη έλεγχο.

Ads

Σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο: Η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και στην περιοχή επικρατεί από τις πρώτες πρωινές ώρες άπνοια.

Η φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς έχει κάνει στάχτη περισσότερα από 2.000 στρέμματα, αφού οι προσπάθειες των ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής που επιχειρούσαν όλη τη νύχτα δεν ήταν ικανές να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Η καταστροφή ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης, στο δάσος του Κουνουπελίου, στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς.

Η φωτιά δεν ήταν δυνατόν να οριοθετηθεί, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες, εξαιτίας της μορφής της βλάστησης αλλά και του ανάγλυφου στο δάσος της Στροφυλιάς. Το πυκνό πευκοδάσος σε συνδυασμό με τους έντονους ανέμους έκαναν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ads

Όπως δήλωσε αργά το απόγευμα, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας «είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή».

Πηγή: patrastimes.gr / 4press.gr