Μικρή ύφεση παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στην ανατολική Χαλκιδική, κοντά στην παραθαλάσσια περιοχή της Ουρανούπολης. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης καθώς τα εναέρια μέσα έχουν αποσυρθεί μετά τη δύση του ηλίου.

Ads

Συνολικά συμμετείχαν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να απογειωθούν εκ νέου συνεχίζοντας τις ρίψεις νερού.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Κομίτσα και κατευθύνθηκε δυτικά προς την Ουρανούπολη καίγοντας χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο εκτιμάται πως η φωτιά έχει κάψει 5.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δημιούργησαν ζώνες ασφαλείας γύρω από τις ξενοδοχειακές μονάδες, έξω από την Ουρανόπολη, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν και να μην τεθεί ζήτημα εκκένωσης.

Βίντεο από την ιστοσελίδα Seleo.gr

Επί τόπου βρίσκονται πυροσβέστες από διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδας, μαζί με πεζοπόρα τμήματα, άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ και εθελοντές. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν σχεδόν 240 άνδρες με δεκάδες υδροφόρα οχήματα, σκαπτικά μηχανήματα των τοπικών δημοτικών αρχών και ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Ads

Όπως έγινε γνωστό, το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι δεν είναι εύκολη η πρόσβαση, καθότι πρόκειται για αμιγώς δασικό περιβάλλον, με συνέπεια δημοτικά μηχανήματα να ανοίγουν δρόμους, ώστε οι πυροσβεστικές δυνάμεις να φτάσουν στα πύρινα μέτωπα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ουρανούπολης, σύσκεψη του συντονιστικού πολιτικής προστασίας, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, αξιωματικών της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ., όπως επίσης εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής και των τοπικών δασικών υπηρεσιών κ.ά. για την αποτίμηση της κατάστασης.