Για τέταρτη ημέρα μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια. Η ενίσχυση, ανά διαστήματα, της έντασης των ανέμων, που προκαλούν αναζωπυρώσεις, και το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Απο την Πυροσβεστική πάντως διευκρινίζουν οτι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ads

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε στάχτη πάνω από 5.000 στρέμματα δάσους. Η φωτιά μαίνεται σε δασική και δύσβατη περιοχή, σε τρία μέτωπα: Το ένα μέτωπο εξελίσσεται προς την πλευρά των οικισμών Πάνακτο, Πράσινο και Λεύκα, ένα νότια της Στεφάνης και ένα ακόμα προς τα ανατολικά, προς τις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ και τα νταμάρια Φράγκου. Τα μέτωπα αποτελούνται απο πολλές εστίες, μέσα σε χαράδρες κυρίως, αλλά κατα τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις και σε διάφορα σημεία και κυρίως κοντά στο χωριό Πράσινο.

Οι επίγειες δυνάμεις, που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα, έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται απο 136 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 179 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 100 στρατιώτες, 23 οχήματα των δήμων, 10 ιδιωτικά βυροφόρα και 17 σκαπτικά μηχανήματα, που ανοίγουν δρόμους στα δύσβατα σημεία και κατασκευάζουν αντιπυρικές ζώνες.. Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και τα εναέρια μέσα. Στο σημείο επιχειρούν 5 ελικόπτερα, 6 καναντέρ και 4 πετζετέλ.