Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 127, στη Γλυφάδα, όταν ένα αυτοκίντο μάρκας Porsche ανατινάχθηκε, μόλις ο οδηγός του έβαλε το κλειδί στη μηχανή.

Ads

Όπως αποδείχθηκε, πρόκειται για μαφιόζικου τύπου χτύπημα, καθώς το αυτοκίνητο είχε παγιδευτεί με εκρηκτικό μηχανισμό και σε αυτό βρέθηκαν υπολείμματα δυναμίτιδας.

Θύμα της επίθεσης κα ιδιοκτήτης του παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος, φέρεται πρόσωπο που εμπλέκεται με την αυστραλιανή μαφία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για τον 56χρονο Amad Malkoun, ο οποίος φέρεται να έχει δοσοληψίες και με τη ρώσικη μαφία. Όπως αναφέρουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, o Amad Malkoun, λιβανέζικης καταγωγής, έφυγε από την Αυστραλία όταν ξέσπασε εμφύλιος στη συμμορία μηχανόβιων «Comancheros», στην οποία είχε υπάρξει αρχηγός. 

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το θύμα μπήκε στο αυτοκίνητό του, που ήταν παρκαρισμένο σε υπάιθριο πάρκινγκ, και τη στιγμή που το έβαλε μπρος, αυτό ανατινάχθηκε.  Περαστικός που βρισκόταν στο σημείο εκείνη τη στιγμή κατάφερε κι απεγκλώβισε τον άντρα από το φλεγόμενο όχημα και κάλεσε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος σε χέρια και πόδια.

Ads

image

Aπό την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά σε τέσσερα οχήματα, ενώ στο σημείο έσπευσαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις και η πυροσβεστική που έκαναν φύλλο και φτερό το αυτοκίνητο, που έφερε αυστραλιανές πινακίδες

«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα», ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Για το συμβάν αναμένονται ανακοινώσεις.

image