Αποφυλακίζεται με ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, ο δικηγόρος, Γιώργος Αντωνόπουλος, που κατηγορείται για συμμετοχή στην λεγόμενη «μαφία των φυλακών» του Κορυδαλλού.

Ads

Υπέρ της αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης Αντωνόπουλου, με περιοριστικούς όρους ήταν και η σχετική εισήγηση της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, Ειρήνης Τζίβα. Υπενθυμίζεται ότι ο εδώ και έξι μήνες ο κρατούμενος δικηγόρος είχε υπάρξει νομικός παραστάτης του Δημοσίου στο σκάνδαλο της Energa.

Από τη μεριά του, ο συνήγορος του κατηγορούμενου δικηγόρου, Αλέξης Κούγιας, με δήλωση του υποστηρίζει ότι ο εμπλοκή του πελάτη του οφείλεται στο γεγονός «ότι αρνήθηκε προσφορές εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία του προσέφεραν γνωστοί δικηγόροι Αθηνών, υπερασπιστές στην υπόθεση Energa, για να απιστήσει εις βάρος της ΛΑΓΗΕ ΑΕ, να οδηγήσει την υπόθεση στη διαιτησία και να απαλλαγούν από τις ποινές τους οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Energa, βρέθηκε με μόνες τις μαρτυρίες των δικηγόρων του Αριστείδη Φλώρου στις χειρότερες φυλακές της Ελλάδος, έρμαιο των κακοποιών και των εκβιαστών».