Έχουν περάσει αρκετές ώρες από την αναφορά των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο προς τον Εισαγγελέα και σίγουρα κάποια 24ωρα από τις πρώτες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τη μεγάλη εξάπλωση του κορονοϊού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Κι όμως, όπως καταγγέλλει στο tvxs.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, καμία κίνηση δεν έχει γίνει από το υπουργείο Υγείας, κανένας άνθρωπος του ΕΟΔΥ δεν έχει πάει στο σημείο.
 
«Έχουμε 50 περίπου κρούσματα, 37 άτομα νοσηλεύονται εκεί, είναι μέσα στο νοσοκομείο με τους ορούς. Εννέα άτομα έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία σε σοβαρή κατάσταση ενώ  μετράμε ήδη δύο νεκρούς στο Δρομοκαΐτειο. Είναι πολύ δύσκολο σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο να κρατηθούν μέτρα ατομικής προστασίας και η εξάπλωση του ιού είναι πάρα πολύ γρήγορη», λέει ο κ. Γιαννάκος.
 
Ρωτήσαμε τον κο. Γιαννάκο αν στο νοσοκομείο έχει πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. «Ούτε ένας δεν έχει φανεί. Οι παθολόγοι του νοσοκομείου κάνουν τα τεστ και προσπαθούν με ό, τι μέσα διαθέτουν. Δεν έχουμε καμία βοήθεια από το υπουργείο. Γι’ αυτό φτάσαμε να κάνουμε την αναφορά στον εισαγγελέα και περιμένουμε».
 
Όπως καταγγέλλουν στην αναφορά τους προς τον Εισαγγελέα οι εργαζόμενοι, στο νοσοκομείο παθολόγος υπάρχει μόνο τα πρωινά. «Δεν υπάρχει Ψυχίατρος στο τμήμα. Δεν διαθέτουμε απόγευμα- νύχτα εργαστήρια. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας. Με μια ποδιά τσιγαρόχαρτο  παλεύουν οι λιγοστοί νοσηλευτές (τρεις τη βάρδια), να τα βγάλουν πέρα χωρίς στολές υψηλής προστασίας. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό» τονίζουν οι εργαζόμενοι.
 
Μιλώντας τη Δευτέρα στον ρ/σ Στο Κόκκινο η ψυχολόγος στο Δρομοκαΐτειο Δώρα Κουτσανέλλου, είχε πει ότι στο νοσοκομείο επικρατεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού «έχουν κλειδώσει τμήματα, έχουν κλειδαμπαρώσει προσωπικό και ασθενείς, χωρίς επισκεπτήριο, χωρίς να μπορούν να βγουν έξω. Αυτό για τους ασθενείς δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση».
 
Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δρομοκαΐτειο, μαζί με το Δαφνί και τις ψυχιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων κάνουν τις ψυχιατρικές εφημερίες της πρωτεύουσας. Εξαιτίας της έξαρσης covid-19 στο νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει να σταματήσουν προσωρινά οι εφημερίες, προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση στα άτομα που είναι ήδη στο χώρο. Δεν έχουν εισακουστεί έως τώρα.