«Εντελώς στον αέρα» είναι οι εναντίον του κατηγορίες υποστήριξε ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του στον ανακριτή στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης της «μαφίας των φυλακών».

Ads

«Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι μετά από 55 χρόνια μαχομένης δικηγορίας αποφάσισα κάποια στιγμή να γίνω μέλος εγκληματικής οργάνωσης με Αλβανούς που δεν τους έχω δει ποτέ και δεν έχω συνομιλήσει ποτέ μαζί τους», είπε ο γνωστός ποινικολόγος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης.

Ο Α. Λυκουρέζος σημείωσε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε ο συγκατηγορούμενός του δικηγόρος έχει εμπλακεί σε οποιαδήποτε εκβίαση, δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και «όλα θα αποδειχθούν πολύ σύντομα».

Σε ερώτηση για τις συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ με κακοποιούς να συζητούν αναφέροντας το όνομά του, ο Α. Λυκουρέζος σχολίασε πως δεν τον αφορούν, επιμένοντας ότι δεν έχει συνομιλήσει ποτέ με τα συγκεκριμένα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι στον 86χρονο ποινικολόγο, ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στην επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ.

Ads