Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει στην ουσία για μια φοβισμένη, ευθυνόφοβη, με τυχοδιωκτικές τακτικές και για αυτό επικίνδυνη κυβέρνηση που επί μήνες τώρα επιδίδεται σε μια παραπλανητική και ασύστολη προπαγάνδα, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Σπύρος Λυκούδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, στη συζήτηση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Όπως είπε η κυβέρνηση με το δημοψήφισμα «ζητά από τον  λαό να πατήσει την σκανδάλη για την αυτοκτονία».

Ads

«Το ερώτημα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολίτες είναι αν θέλουν, έστω με δυσκολίες να προχωρήσουν μπροστά ή να γυρίσουν 50 χρόνια πίσω, στη νεολιθική οικονομικά εποχή. Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος», είπε ο εισηγητής του Ποταμιού.

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση και «ο ελληνικός λαός είναι ώριμος και θα αρνηθεί να παίξει τη ρωσική ρουλέτα που τον υποχρεώνεται να παίξει» κατέληξε ο κ. Λυκούδης.

«Μην ξεχνάτε πόσο λεπτή είναι η γραμμή που χωρίζει το «πρώτη φορά αριστερά με το εφιαλτικό “ποτέ ξανά αριστερά”», είπε απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι: «Η κυβέρνηση μας σπρώχνει στον γκρεμό σε αγαστή συνεργασία με τους εθνικολαϊκιστές και τους απανταχού ψεκασμένους. Με πρόσχημα τη δημοκρατική ετυμηγορία ζητούν στο λαό να πατήσει την σκανδάλη για την αυτοκτονία και την αποξένωσή από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι ιστορική ευθύνη της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης βουτηγμένης σε λαϊκιστικούς παροξυσμούς και μάγκικη αυτοκαταστροφή με άσματα ηρωικά και πένθιμα».

Ads

Το Ποτάμι, όπως είπε, ήταν εξαρχής «μεταξύ εκείνων που δεν έπαυαν να τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι σχέδιο διαπραγμάτευσης δεν υπήρξε ποτέ. Ότι η αλλοπρόσαλλη και (ακατ)ανόητη τακτική θα οδηγούσε σε πολλαπλά αδιέξοδα και επικίνδυνα διλήμματα».