Τη διαφωνία του στο «εμπάργκο» που επέβαλε η ΔΗΜΑΡ στη Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ) εξέφρασε ο βουλευτής επικρατείας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, καθώς «η δική μας Αριστερά δεν είναι των αποκλεισμών και του εμπάργκο». Αναφορικά με το θέμα του Δημοσίου σχολίασε ότι πρέπει να αναταχθεί μέσω της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας.

Ads

 
«Η δική μας Αριστερά δεν είναι των αποκλεισμών και του εμπάργκο», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, με αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να μην συμμετέχουν τα στελέχη του κόμματος σε εκπομπές την Δημόσιας Τηλεόρασης.
 
Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα, σκεπτικοί είχαν εμφανιστεί και ο Γιάννης Αντωνίου, ο Γεράσιμος Γεωργάτος και ο Σταύρος Λιβαδάς, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Οι τρεις σχολίασαν χθες πως η ΔΗΜΑΡ «μετά την αποχώρηση από την τριτοκομματική κυβέρνηση, όλο και περισσότερο διολισθαίνει στο δρόμο της πεπατημένης του αριστερού αρνητισμού».
 
Για το Δημόσιο, ο κ. Λυκούδης στην ίδια συνέντευξή του, τόνισε ότι πρέπει να αναταχθεί μέσω της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας προσθέτοντας πως ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντά τα εμπόδια που είχε βρει και ο προκάτοχός του, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος δεν βρήκε «αρωγή και συμπαράσταση».
 
Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και άλλων φορέων, ο κ. Λυκούδης σχολίασε ότι η ΔΗΜΑΡ «δεν μπορεί να λειτουργεί σαν συμβουλάτορας στον συνδικαλισμό».