Ακόμη μια φορά οι μαθητές της χώρας στάθηκαν τυχεροί, από τη «ρωσική ρουλέτα» που ονομάζεται «σχολική στέγη», καθώς, κανένα από τα παιδιά του Λυκείου Δομοκού δεν έπαθε κάτι, όταν την ώρα που βρισκόντουσαν σε σχολική αίθουσα, υποχώρησε από το ταβάνι τμήμα ψευδοροφής που συγκρατούσε φωτιστικό.

Ads

Το ίδιο τυχερή ήταν κι η εκπαιδευτικός που είχε μάθημα στη συγκεκριμένη τάξη το μεσημέρι της Πέμπτης (18/4).

Το χειρότερο, ωστόσο, είναι, ότι η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αφήσει την υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίσει κατάλληλη και ασφαλή εκπαιδευτική υποδομή, στην καλή διάθεση των ιδιωτών.

Ads

Έτσι, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το συγκεκριμένο κτίριο Γυμνασίου – Λυκείου Δομοκού, καθώς και τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της κωμόπολης (συν τον παιδικό σταθμό), όπως και τα σχολεία του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού, βρίσκονται στο πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει αναλάβει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, για τις ζημιές που υπέστησαν από τις κακοκαιρίες Daniel και ELias τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Το συγκεκριμένο κτίριο μάλιστα όπως και τα υπόλοιπα, υποτίθεται ότι έχουν ελεγχθεί από τρία τουλάχιστον κλιμάκια μηχανικών, του Υπουργείου, της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο για την ΕΕΕ και φυσικά του Δήμου Δομοκού.

Ωστόσο με εντολή του Δημάρχου Μπάμπη Λιόλιου, διερευνάται ήδη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, το αίτιο που προκάλεσε τη συγκεκριμένη ζημιά.