Το 2ο Λύκειο Καισαριανής είναι το πρώτο Λύκειο της χώρας κι ένα από τα πέντε σχολεία συνολικά στην Ελλάδα που έβαλαν προσωρινό λουκέτο λόγω κοροναϊού. Οι γονείς είναι ανάστατοι μετά το αλαλούμ με τον χειρισμό των κρουσμάτων, ενώ ζητούν να μη λειτουργήσει ούτε το 1ο Λύκειο που σχεδόν συστεγάζεται με το 2ο.

Ads

Το 2ο Λύκειο Καισαριανής ανέστειλε σήμερα την λειτουργία του έως τις 27 Σεπτεμβρίου μετά τα δυο θετικά κρούσματα κοροναϊού σε καθηγητή και στην διευθύντρια του σχολείου και αφού οι χειρισμοί από τις αρμόδιες αρχές ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Όπως κατήγγειλαν τόσο ο δήμαρχος Καισαριανής όσο και ο γ.γ. της Β Ενότητας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το πρώτο κρούσμα που διαπιστώθηκε ήταν την περασμένη Παρασκευή και το δεύτερο την Δευτέρα και ο ΕΟΔΥ δεν έδινε σαφείς οδηγίες για το πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. 

«Το πρώτο κρούσμα διαπιστώθηκε την Παρασκευή. Από εκείνη τη στιγμή ήρθαμε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, την Πολιτική Προστασία, καθώς και τον ΕΟΔΥ, για να συνεργαστούμε και να δούμε πώς θα λύσουμε το ζήτημα αυτό. Στην πορεία προέκυψε και δεύτερο κρούσμα. Και οι δύο καθηγητές δεν έδωσαν το “παρών” στον αγιασμό του Λυκείου. Πρακτικά πιέσαμε πάρα πολύ», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος. 

«Η ιχνηλάτηση του ιού και του περιβάλλοντος είναι αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ. Μας ξεκαθάρισαν και το υπουργείο και ο ΕΟΔΥ ότι δεν είμαστε αρμόδιοι να κλείσουμε ή να μην κλείσουμε το σχολείο. Ακριβώς αυτό το αίτημα το προβάλαμε, μέχρι που έγινε». «Η απάντηση ήταν πάρα πολύ απλή: “θα το κοιτάξουμε σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει η τάδε εγκύκλιος ή η άλλη και θα αποφασίσουμε ως αρμόδιος φορέας πότε και εάν θα κλείσει το σχολείο”. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δούλευε», συμπλήρωσε ο δήμαρχος. Για το εάν οι εκπαιδευτικοί έκαναν με δική τους μέριμνα τα τεστ, σημείωσε: «Κάποιοι, φαντάζομαι ναι. Το πλήρωσαν μόνοι τους (το τεστ) από όσο γνωρίζουμε. Ήμασταν σε μια διαδικασία να κάνουν με δικά μας έξοδα και οι υπόλοιποι καθηγητές τα τεστ, αλλά μας πρόλαβε το κλείσιμο του σχολείου».

Για το θέμα μίλησε στο newsit.gr, ο γ.γ. της Β Ενότητας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είπε και εκείνος ότι την περασμένη Παρασκευή έμαθαν ότι είναι θετικός συνάδελφός τους στο 2ο Λύκειο και ζήτησαν απο τον ΕΟΔΥ να γίνει ιχνηλάτηση καθώς πολλοί είχαν έρθει σε επαφή μαζί του από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και μάλιστα ένας από τους καθηγητές κάνει μάθημα και στο 1ο και στο 2ο Λύκειο Καισαριανής. Και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου εμφανίστηκε αναστατωμένος. Όπως είπε οι οδηγίες ήταν ότι ενώ υπήρχε κρούσμα και ήταν ανοικτό το σχολείο ο ΕΟΔΥ περίμενε αν θα υπάρξει και άλλο κρούσμα και τότε θα έπαιρνε την απόφαση να το κλείσει. Τονίζει μάλιστα ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις δεν πρέπει να ανοίξει ούτε το 1ο Λύκειο αύριο.