Τη διευκρίνιση ότι δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας αλλά επιμηκύνεται ο εργασιακός βίος με κίνητρα για παραμονή στην εργασία, έκανε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ.

Ads

«Τυπικά δεν αυξάνεται κανένα όριο ηλικίας πάνω από τα 65 έτη, ωστόσο τα 37 χρόνια δεν αποτελούν πια πλαφόν, δηλαδή όταν τα συμπληρώσει ο εργαζόμενος αν το επιθυμεί έχει το δικαίωμα να αποσυρθεί, χωρίς όμως να πάρει την ανώτατη σύνταξη που μπορεί», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε επίσης ότι τα ταμεία έχουν σήμερα σημαντικά προβλήματα από τη συντηρητική διαχείριση τους, προειδοποιώντας πως «δεν θα έχω ευθύνη για ότι συμβεί στον τομέα αυτό, δεν αφορά στις αρμοδιότητές μου».

Επίσης, έκανε γνωστό ότι οι λεπτομέρειες για τον τρόπο υπολογισμού του ποσού, πέραν της προνοιακής σύνταξης, θα καθοριστούν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ads

Νωρίτερα, μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ Γιώργος Ρωμανιάς έκανε λόγο για «ατάκες χωρίς περιεχόμενο και θεωρητικολογίες χωρίς εξειδίκευση και μέτρηση των επιπτώσεων» σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υπουργείου Εργασίας για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.