Στους υπουργούς θα δοθεί αύριο, Πέμπτη, η αναλογιστική μελέτη, ενώ από οι αναλύσεις που θα προκύψουν θα ενσωματωθούν στα δεδομένα της Ε.Ε. και θα αξιολογηθούν από αυτήν, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας. Σημειώνεται ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί υπουργικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθούν τα ζητήματα του εργασιακού και του ασφαλιστικού.

Ads

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alter, ο Ανδρέας Λοβέρδος αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι οι αλλαγές που προωθούνται θα οδηγήσουν σε αύξηση της ανεργίας, σημειώνοντας πως «για την καταπολέμηση της ανεργίας, που, όπως ανέφερε, αυξάνεται, χρειάζεται αναπτυξιακή πολιτική, την οποία η κυβέρνηση διαμορφώνει και ασκεί».

Σχετικά με τις αλλαγές που ανακοίνωσε στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά, τόνισε πως ανεξαρτήτως του μνημονίου που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το καθεστώς διαιτησίας έπρεπε να διορθωθεί. Για τις απολύσεις είπε ότι το μνημόνιο λέει ότι πρέπει να μειωθεί το ύψος της αποζημίωσης και το υπουργείο επέλεξε να μειωθεί ο χρόνος προειδοποίησης για επικείμενη απόλυση.

Τέλος, επισήμανε ότι την τρόικα «έχουν κλείσει τα θέματα της αναπλήρωσης στο 64% της συντάξιμης αποδοχής», ωστόσο, πως υπάρχουν και κάποια ανοιχτά ζητήματα.

Ads