Θεωρητικά, στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία ανηλίκων από τους κινδύνους του διαδικτύου. Η δημιουργία, όμως, μαύρης λίστας με “ανεπιθύμητο” και “παράνομο” υλικό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς δεν διευκρινίζονται τα κριτήρια, με τα οποία θα γίνεται ο χαρακτηρισμός του υλικού, που διακινείται online.
Ήδη από το 2001, έχουν γίνει προσπάθειες αναστολής της λειτουργίας διαδικτυακών τόπων, όπως το Melbourne Indymedia, μια υπόθεση που οδηγήθηκε στα δικαστήρια με παρέμβαση των Μυστικών Υπηρεσιών των Η.Π.Α.
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση EFA (Electronic Frontiers Australia), η οποία εκπροσωπεί τους χρήστες του διαδικτύου όσον αφορά στις ηλεκτρονικές ελευθερίες και δικαιώματα, ηγείται της εκστρατείας κατά της ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
Οργανώσεις και blogs καλούν τους Αυστραλούς σε διαμαρτυρία ενάντια στη λογοκρισία του internet στις 13 Δεκεμβρίου 2008.
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το ... κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr.
Δες τα πακέτα συνδρομών >