Οριστικά ανακοινώθηκε η ένταξη της Αττικής στην «κόκκινη» ζώνη, την ώρα που τα κρούσματα προσεγγίζουν πλέον τα 1.000, το τελευταίο 24ωρο, με σχεδόν τα μισά να είναι στην Αττική. Τα νέα μέτρα για τη λειτουργία της αγοράς τίθενται σε εφαρμογή από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου.

Ads

Επίσης όπως ανακοινώθηκε, από τη Δευτέρα (1η Φεβρουαρίου) στην Αττική δεν θα ανοίξει το σύνολο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως είχε προαναγγελθεί, αλλά μόνο τα Γυμνάσια. Τα μαθήματα στα Λύκεια θα συνεχιστούν μέσω της τηλεκπαίδευσης. 

Σχετικά με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν αλλάζει κάτι, καθώς όπως ανακοινώθηκε, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, στην Αττική λόγω μητροπολιτικότητας θα παραμείνει η απαγόρευση από τις 21:00 έως τις 5:00 το πρωί. Στις εκκλησίες θα επιτρέπεται η παρουσία μέχρι εννέα ατόμων. 

Στο σύνολο της αγοράς επιστρέφει η λειτουργία με click away. Εξαίρεση αποτελούν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλεία, αλλά και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης νυχιών και ΚΤΕΟ, τα οποία θα λειτουργούν με click in shop, δηλαδή με είσοδο στο κατάστημα με προκαθορισμένο ραντεβού. 

Ads

Επιγραμματικά τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Αττική: 

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
  2. Λειτουργούν δια ζώσης μόνο για Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)
  3. Στους χώρους λατρείας μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  4. Η λειτουργία καταστημάτων με click away με εξαίρεση την ένδυση, υπόδηση, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης νυχιών και τα βιβλιοπωλεία, που θα λειτουργούν με click in a shop.