«Όταν θα μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας, τώρα που είναι πρωθυπουργός, να κάνει τα επιτεύγματα του Κώστα Σημίτη, τότε θα μπορεί και να ασκεί την κριτική του», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή μίλησε για τις μίζες στην περίοδο Σημίτη και την απραξία του πρώην πρωθυπουργού.

Ads

«Ο Σημίτης έβλεπε τις μίζες να περνούν δίπλα του. Δεν είχε ιδέα;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την υπόθεση Παπαντωνίου σχετικά με τις μίζες στα εξοπλιστικά. «Ήταν ο πρωθυπουργός που έβλεπε τις μίζες με τα εκατομμύρια των ευρώ να περνούν δίπλα του. Δεν είχε ιδέα για τις πράξεις του Τσοχατζόπουλου, του Παπαντωνίου, για τις σακούλες του Τσουκάτου, τις μίζες στους εξοπλισμούς, την SIEMENS., το C4I», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ήταν εποχή βαθιάς ηθικής απαξίωσης, αμοραλισμού και κατάρρευσης κάθε ηθικής αξίας. Ήταν η εποχή που προμήνυε όλα όσα θα ερχόντουσαν το επόμενο διάστημα».

Ο πρωθυπουργός σχετικά με την απουσία της Φώφης Γεννηματά από τη συζήτηση ανέφερε με νόημα: «Έχετε επιστρέψει είπατε (σημ: η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ)… Που είστε να υπερασπιστείτε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της χρυσής περιόδου; Μόνο άκουσα την κ. Γεννηματά, στην προχθεσινή της παρέμβαση, να μιλάει για στοχοποίηση και σκευωρία ενάντια στον πρωθυπουργό που μας έβαλε στο ευρώ».

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δηλώνει δι΄ εμού ότι η πρόεδρός της δεν πρόκειται να συμμετάσχει σ’ αυτά τα θέατρα μιας πολιτικής δημαγωγίας. Ο εθνικολαϊκισμός θα παίρνει την απάντησή του όπως εμείς επιλέγουμε», είναι η απάντηση που έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, αμέσως μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ads

«Προφανώς έχουμε επιστρέψει και γι΄ αυτό ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται μαζί μας, ζητώντας συνεργασίες και κάνοντας προτάσεις λόγω και της δυσμενούς κατάστασης που έχουν περιπέσει και λόγω της συμπεριφοράς του εταίρου τους»,  υπογράμμισε ο Ανδρέας Λοβέρδος,

Επιπλέον ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «τώρα που είναι πρωθυπουργός και μαθαίνει τι σημαίνει να κυβερνάς αυτή την χώρα, όταν θα μπορέσει να κάνει επιτεύγματα όπως η ένταξη της χώρας στη νομισματική ζώνη, τον Συνήγορο του Πολίτη, τον Καποδίστρια και όλα όσα έχουν γίνει επί κυβερνήσεως Σημίτη τότε να ασκεί και την κριτική του».