Για «ατόπημα» του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, καταλογίζοντάς του ότι, αναφέροντας την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα επί δεκαετίες.

Ads

«Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας. Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση» πρόσθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται, ότι σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Μουζάλας ανέφερε την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία, γεγονός για το οποίο ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την παραίτηση του. Ο Γιάννης Μουζάλας ζήτησε δύο φορές συγγνώμη κι εξήγησε ότι επρόκειτο για μία γκάφα εν τη ρύμη του λόγου, με το Μέγαρο Μάξιμου να του παράσχει την κάλυψη του.