Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Έβρο, Βοιωτία, Καβάλα και Εύβοια – όπου εκατοντάδες πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι δίνουν μάχη με τις φλόγες, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης.

Ads

Οι φλόγες κατακαίνε δασική έκταση και απειλούν περιουσίες, ενώ συνεχείς είναι οι προληπτικές εκκενώσεις κατοίκων μέσω του 112.

Δυστυχώς, στον Πρόδρομο Βοιωτίας, ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να σώσει τα ζώα του από την πυρκαγιά. Ο άνδρας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις.

Στην Καβάλα, δύο πυροσβέστες νοσηλεύονται με εγκαύματα, ενώ οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση συνολικά επτά περιοχών.

Ads

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί μεγάλο τμήμα του δάσους της Δαδιάς και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με το πυκνό δάσος την καθιστούν πολύ επικίνδυνη, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι άμεση, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή δυνάμεων από άλλα σημεία προκειμένου να μην γίνει ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο.