Με ομιλίες βουλευτών συνεχίζεται από το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα με την ψήφισή του, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Ads

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται και σήμερα, δεύτερη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου, η επίμαχη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από τα 15 έτη. 

Υπέρ της ρύθμισης έχουν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι, ενώ οι ΑΝΕΛ, πλην του Κώστα Ζουράρη που ξεκαθάρισε ότι υπερψηφίζει τη νέα ρύθμιση, έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν. Ενστάσεις επί της επίμαχης διάταξης έχουν εκφράσεις επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, Μάρκος Μπόλαρης και Γεωργία Γεννιά που δήλωσε ότι δεν μπορεί να την ψηφίσει. Διχασμός και στη ΔΗΣΥ με το ΠΑΣΟΚ να αποφασίζει πως θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο αλλά θα δηλώσει “παρών” στο επίμαχο άρθρο 3, ενώ η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο στο σύνολό του. Η ΝΔ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων τάχθηκαν κατά.

Η νομοτεχνική βελτίωση

Νομοτεχνική βελτίωση στη διάταξη για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου σε άτομα από 15 ετών κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Με τη νέα διάταξη, η οποία έγινε με πρόταση του υπουργείου Υγείας, δεν θα γνωμοδοτεί για τους ανήλικους επιτροπή του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά συστήνεται για δύο έτη επιτροπή από παιδοψυχίατρο, ψυχίατρο, ενδοκρινολόγο παιδοχειρουργό, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό με ειδίκευση στο συγκεκριμένο θέμα. Η επιτροπή αυτή θα κάνει τις γνωματεύσεις.

Ads