Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του κόμματός του ότι «αδιαπραγμάτευτη θέση του Ποταμιού είναι ότι η τωρινή Βουλή μπορεί να δώσει πρωθυπουργό μόνο τον Αλέξη Τσίπρα και όχι άλλον πρωθυπουργό με οποιαδήποτε άλλη συμμαχία».

Ads

«Το Ποτάμι λέει εκλογές το συντομότερο δυνατό, αλλά με σεβασμό στους συνταγματικούς κανόνες», δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός του για παραμονή της χώρας εντός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Επί της ουσίας, η δήλωση του κ. Θεοδωράκη συνιστά «άδειασμα» του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι επιθυμεί ένα συνεργατικό κυβερνητικό σχήμα με τη συνδρομή των υπολοίπων κομμάτων της Βουλής, αλλά χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει εφικτό, αφού το ΚΚΕ δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε συνεργασία με τη «γαλάζια παράταξη», ενώ και για το κόμμα της Χρυσής Αυγής εκφράζονται σοβαρές αντιδράσεις για το εάν θα πρέπει ο κ. Μεϊμαράκης να συναντηθεί εν τέλει με τον αρχηγό του νεοναζιστικού μορφώματος Νίκο Μιχαλολιάκο.