Στις Βρυξέλλες θα παραμείνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα εντατικοποιηθούν. 

Ads

Αυτό γνωστοποίησε σε δήλωσή του, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στη βελγική πρωτεύουσα θα παραμείνουν τόσο ο ίδιος, όσο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης που θα αποτελέσουν την διαπραγματευτική ομάδα στο πλαίσιο των συζητήσεων για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. 

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, διαπιστώθηκε πρόοδος από όλες τις πλευρές, ενώ ο ίδιος εκτίμησε ότι με την  παραμονή του οικονομικού επιτελείου στις Βρυξέλλες, μπορεί να υπάρξει πρόοδος και στα εκκρεμή ζητήματα.

Διαβάστε επίσης: Δεν επιστρέφουν οι θεσμοί – Στις Βρυξέλλες η συνέχεια των διαπραγματεύσεων

Ads

«Μπορούμε να έχουμε πρόοδο σε αυτά τα ζητήματα. Η ιδέα είναι ότι πρέπει πολλές φορές να αλλάξεις τη σειρά: να αφήσεις το τεχνικό επίπεδο να βρεις τα βασικά σημεία, όπου υπάρχουν διαφορές», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

«Η στρατηγική μας» εξήγησε, «είναι να μείνουμε εδώ, να έχουμε πρόοδο και να καταλήξουμε σε ένα πακέτο μέτρων πριν από τις 7 Απριλίου – στη Μάλτα όπου είναι το επόμενο Eurogroup – και να πάμε στο ΔΝΤ και να βάλουμε εκεί τις τελευταίες λεπτομέρειες για όλο το πακέτο».