Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία Daniel κι άλλος ένας αγνοείται στη Μαγνησία, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο, μιλώντας στον Αlpha για δύο νεκρούς. Όπως είπε  προκείται για δύο κτηνοτρόφους οι οποίοι πήγαν τα ταϊσουν τα ζώα τους ενώ ένας αγνοούμενος βρέθηκε και ειναι καλά στην υγεία του.

Ads

Βροχές και καταιγίδες πλήττουν τη Θεσσαλία, όπου στον Βόλο έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στην πόλη και στους δρόμους του νομού Μαγνησίας.

Έντονα ήταν τα φαινόμενα και στα νησιά, κυρίως σε Σκόπελο και Αλόννησο, όπου μεταξύ άλλων είχαν συνεχώς διακοπές ρεύματος.

Η κακοκαιρία που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, εχει προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Ads

Στην Εύβοια μάλιστα δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Διαβάστε: Κακοκαιρία Daniel / Συγκλονιστικές εικόνες από την καταστροφή στη Μαγνησία

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια) και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Επιπλέον μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστεί η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.