Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου αυτήν την ώρα κάνει δηλώσεις μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα.

Ads

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Live εικόνα

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τη Σακελλαροπούλου

Νωρίτερα, ο κ. Ερντογάν βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου, ανέφερε αρχικά πως «τα τραγικά συμβάντα των χωρών μας έγιναν αφορμή για να αποδειχτεί ότι το αίσθημα αλληλεγγύης και η επίδειξη ανθρωπιάς είναι κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς», τονίζοντας επίσης πως «πρέπει να στηριχθεί η αμοιβαία πολιτική βούληση, για την εδραίωση ενός κλίματος που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις».

Ads

«Υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις», είπε ακόμη, προσθέτοντας ωστόσο πως «είναι σημαντική η διατήρηση του εποικοδομητικού κλίματος. Η παρουσία σας σήμερα στην Ελλάδα μετά την πάροδο έξι ετών πιστεύω ότι αντανακλά το αυτό το θετικό πνεύμα».

 

«Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο και για το μέλλον των δυο πλευρών να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο», δήλωσε από την πλευρά του ο τούρκος Πρόεδρος, επισημαίνοντας πως «πιστεύω ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας θα αποτελέσει ευκαιρία να αρχίσει μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας».

 

Διαβάστε: Επίσκεψη Ερντογάν / Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι – Όλα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

Συναντήσεις και υπουργών

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας είχε επίσης συνάντηση στις 11:30 με τον ομόλογό του της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)