Συνεχίζεται για έκτη συνεχόμενη μέρα η μάχη με τις φλόγες, με μεγάλες αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Πάρνηθα και Έβρο, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και στο μέτωπο της Βοιωτίας λόγω των αναζωπυρώσεων.

Ads

Όσον αφορά την Πάρνηθα, τις πρώτες πρωινές ώρες ξαφνικές ριπές του αέρα «φούντωσαν» τις εστίες. Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα η φωτιά πήρε κατεύθυνση προς το τελεφερίκ με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Άγιος Νικόλαος και Αγία Παρασκευή.

Επιπλέον, εστάλη μήνυμα από το 112 που αναφέρει πως όσοι βρίσκονται στις περιοχές Θρακομακεδόνες, Αγία Παρασκευή, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να παραμείνουν σε ετοιμότητα, ενώ περίπου στις 6 το πρωί ξεκίνησε η εκκένωση της περιοχής των Θρακομακεδόνων.

Σχετικά με το μέτωπο του Έβρου, οι φλόγες έφτασαν το βράδυ της Τετάρτης και στη Ροδόπη. Μάλιστα στην νότια Ροδόπη πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών ενώ αναζωπύρωση σημειώθηκε στον Μίσχο του δήμου Ιάσμου.

Ads

Στην Αλεξανδρούπολη το μέτωπο είναι σε ύφεση, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές Copernicus, η έκταση που είχε καεί μέχρι χθες Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη (πάνω από 720.000 στρέμματα) είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια.

Τέλος, δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στη Βοιωτία, ιδιαίτερα στους οικισμούς Στείρι και Ζάλτσα, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και εστάλη μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση.