Αστυνομική ταινία θύμισαν όσα εξελίχθηκαν σήμερα το πρωί, στην Αμφίκλεια Λαμίας. Μάχη στήθηκε στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας ανάμεσα σε αστυνομικούς και τρεις ληστές, οι οποίοι νωρίτερα είχαν ληστέψει υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Ads

Λίγο μετά τις 8:00 οι 3 ληστές μπήκαν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και πιστόλι σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Οδεύοντας προς την τράπεζα οι ληστές έγιναν αντιληπτοί από θαμώνες παρακείμενης καφετέριας, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι ληστές μπήκαν στην τράπεζα είπαν στους υπαλλήλους να πέσουν στο δάπεδο, ενώ ο ένας εξ’αυτών έμεινε στην είσοδο.

Το αστυνομικό τμήμα της Αμφίκλειας απέχει μόλις 700 μέτρα από την τράπεζα, επομένως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στο σημείο έφτασαν δύο αστυνομικοί. Όταν οι ληστές αντιλήφθηκαν την αστυνομική παρουσία, άνοιξαν πυρ και οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά.

Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, οι ληστές μπήκαν και πάλι στο υποκατάστημα, έριξαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης, κι αφού πήραν δύο ομήρους, μία πελάτισσα της τράπεζας και μία υπάλληλο της έβγαλαν μπροστά και απομακρύνθηκαν στην αρχή με τα πόδια ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο, και αναχώρησαν προς την περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού.

Ads

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση εντοπισμού τους.