Σε μια επικίνδυνη πενταμελής συμμορία στρέφει τις έρευνές της η αστυνομία σε σχέση με την ληστεία στην Κηφισιά και τον σοβαρό τραυματισμό του 52χρονου επιχειρηματία ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η αστυνομία έχει επικεντρωθεί στην αναζήτηση εργαστηριακών στοιχείων ταυτοποίησης των ληστών της Κηφισιάς, με έξι ένοπλες ληστείες μετά ομηρίας, σε νότια και βόρεια προάστια.

Η συμμορία ξεκινάει από την Δυτική Αττική και κινείται στον οδικό άξονα της παραλιακής λεωφόρου προς τα νότια προάστια και σε αυτόν της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας προς τις βόρειες συνοικίες της πρωτεύουσας. Αν και σταθερή σε αριθμό, ωστόσο η σύνθεσή της είναι διαφορετική κάθε φορά. Εισβάλλουν σε πολυτελείς κατοικίες των νοτίων και βορείων προαστίων, κρατούν ομήρους τους ενοίκους, δεν διστάζουν να βασανίζουν τα θύματά τους προκειμένου να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια και να αποκαλύψουν πού έχουν χρήματα και κοσμήματα.

Ο βασικός «πυρήνας» της συμμορίας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται να είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ωστόσο υπάρχουν κάποια περιφερειακά μέλη και άλλοι πρόσφατα αποφυλακισμένοι που έχουν συγκροτήσει νέα ληστρική ομάδα «κρούσης», με παρόμοια βίαια χαρακτηριστικά στη δράση της.

Ads

Η πιο ύποπτη ληστεία σημειώθηκε στις 11 Μαρτίου 2018 στην οδό Λυτούς στη Βουλιαγμένη, με θύμα μια 43χρονη δικηγόρο, η οποία γύριζε από διασκέδαση. Οι δράστες φαίνεται να παρακολουθούσαν το θύμα τους. Λίγα λεπτά αφότου είχε μπει στο σπίτι, στις 06:00 το πρωί, οι ληστές έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο εσωτερικό του. Με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν την άτυχη γυναίκα και την πίεσαν να τους αποκαλύψει πού είχε χρήματα. Λίγο αργότερα έφυγαν με λεία 10.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα σημαντικής αξίας.

Αντίστοιχα ύποπτη για «κοινούς» δράστες με το σοβαρό τραυματισμό του 52χρονου επιχειρηματία είναι και η ένοπλη ληστεία στο σπίτι του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή στη Βουλιαγμένη, τα ξημερώματα της 30ης Μαρτίου 2018.

Τρεις ακόμη περιπτώσεις αντίστοιχων ληστειών σε σπίτια επιχειρηματιών και βιοτέχνη, στην Κηφισιά και Εκάλη ερευνώνται από τους αστυνομικούς.