Μια νέα διάσταση ενδέχεται να προκύψει στην υπόθεση του περιβόητου CD με την λίστα Λαγκάρντ μετά την κατάθεση του Γ.Αγγελόπουλου, πρώην συνεργάτη επί θεμάτων πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών επί των ημερών του Γ.Παπακωνσταντίνου.

Ads

 
Πρόκειται για τον άνθρωπο που έλαβε την εντολή από τον τότε επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου να επεξεργαστεί το επίμαχο ψηφιακό υλικό, ώστε να εντοπίσει τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες, καθώς και να υπολογίσει το συνολικό ποσό των καταθέσεων που περιλαμβάνονταν στο (απολεσθέν τελικώς) CD.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κατάθεση του κ. Αγγελόπουλου προέκυψε μια διαφορετική εικόνα όσον αφορά το ψηφιακό αρχείο που εκείνος επεξεργάστηκε, με εκείνην που είχαν σχηματίσει τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής από όσα τους είχε μεταφέρει ο Θ.Φλωράτος, υπάλληλος του ΣΔΟΕ, ένας εκ των τριών υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβαν το αντίγραφο του CD που ζήτησε εκ νέου το υπουργείο Οικονομικών από τις γαλλικές αρχές, οι οποίες και τους επέδειξαν το περιεχόμενό του.
 
Μετά από αυτό, τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι θα έπρεπε να δει ο κ. Αγγελόπουλος το αντίγραφο, ώστε να διαπιστώσει αν όντως περιείχε το ίδιο ή διαφορετικό αρχείο με εκείνο που είχε επεξεργαστεί ο ίδιος. Εξάλλου οι γαλλικές Αρχές είχαν επισημάνει ότι το αντίγραφο που παρέδωσαν ήταν ακριβώς ίδιο με εκείνο που έδωσαν αρχικά.

Τελικώς, το CD ανοίχτηκε το πρωί της Τετάρτης, για να διαπιστωθεί ότι τα αρχεία ήταν όπως τα περιέγραψε ο κ. Φλωράτος. Τώρα πρέπει να διαπιστωθεί εάν το δεύτερο CD που ήρθε από την Γαλλία περιέχει τα ίδια αρχεία με το πρώτο CD που πήρε στα χέρια του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.