Τη λιποθυμία καθαρίστριας κατά τη διάρκεια κινητοποίησης και ενώ αναμενόταν η απάντηση από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στα αιτήματα που κατατέθηκαν, καταγγέλλει το Σωματείο καθαριστριών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ads

Όπως αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του, η γυναίκα όπως και πολλοί συνάδελφοί της, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να ακούσουν τις απαντήσεις της γ.γ. του υπουργείου Βιβής Χαραλαμπογιάννη, σχετικά με τους όρους με τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις για την καθαριότητα στα σχολεία την επόμενη χρονιά, αλλά και για το ζήτημα της ένταξής τους σε επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι, καθώς η αργοπορημένη πρόσληψη αυτήν τη χρονιά τους δημιούργησε προβλήματα.

Ωστόσο, εξαιτίας της αφόρητης ζέστης και ενώ ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί περίμενε έξω από το κτίριο, η γυναίκα λιποθύμησε και κλήθηκε το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες.

Τελικά, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου το ΥΠΕΣ πρόκειται να δώσει την απάντησή του στα αιτήματα των εργαζομένων, τα οποία είναι τα εξής:

Ads
  • Να συνεχίσουν να δουλεύουν στην καθαριότητα των σχολείων χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς και με ίση αμοιβή, καθώς αρκετοί/ες απασχολούνται ακόμη και πάνω από 20 χρόνια στα σχολεία.
  • Παράταση για ένα μήνα των συμβάσεων ώστε να μην αποκλειστούμε από το επίδομα ανεργίας.
  • Προσλήψεις με βάση τις ανάγκες των σχολείων, μονιμοποιήσεις και όχι ανακύκλωση στην ανεργία κάθε χρόνο.

 Στη κινητοποίηση παρούσα ήταν και η Λεμονιά Πασχαλίδου, πρόεδρος του Σωματείου καθαριστριών δημόσιων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής, και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει ότι «δεν περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια να μπούμε σε ένα δίμηνο αβεβαιότητος για το μέλλον μας όπου θα μείνουμε χωρίς εισόδημα και θα πεινάμε μαζί με τα παιδιά μας» και τονίζει ότι συνεχίζει την κινητοποίησή του, με συγκέντρωση την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 10 το πρωί.