Η καθηγήτρια Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε για τα μεταδιδόμενα αναπνευστικά νοσήματα που κυκλοφορούν, προτείνοντας παράλληλα την επιστροφή των μασκών στα σχολεία.

Ads

Μιλώντας στο OPEN, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας έφερε το παράδειγμα της Βοστώνης όπου κατοικούν τα εγγόνια της και πηγαίνουν σε δημόσιο σχολείο και επεσήμανε ότι τα σχολεία άνοιξαν αφού πρώτα μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν τεστ για γρίπη και για κορωνοϊό και με την υποχρέωση να φοράνε μάσκες.

Το πρόβλημα με τις ιώσεις του αναπνευστικού είναι μεγάλο υπογράμμισε η Αθηνά Λινού, λέγοντας ότι θα υπάρξουν και κάποια παιδιά που θα νοσήσουν σοβαρά.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας επεσήμανε ακόμα ότι εκτός από τα παιδιά τα οποία θα νοσήσουν από οποιοδήποτε μεταδιδόμενο αναπνευστικό νόσημα, θα νοσήσουν και οι εκπαιδευτικοί και θα υπάρχει πρόβλημα σύντομα για το πως θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ads

Τέλος, αναφερόμενη στη νέα μετάλλαξη «Κράκεν» του κορονοϊού που εμφανίστηκε στις ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι είναι πάρα πολύ μεταδοτική σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές και σίγουρα ανάμεσα στο τεράστιο αριθμό ανθρώπων που θα μολυνθούν κάποιοι θα νοσήσουν σοβαρά.