Η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού έχει μεγάλη διασπορά στην Ελλάδα και θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Ads

Μιλώντας στο Mega τόνισε πως τα κρούσματα στην Αττική αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρά την λήψη μέτρων και ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Λυπάμαι που θα το πω, ίσως γιατί υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, θα δούμε στις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι έχει πληροφορίες από νοσοκομειακά κέντρα, τα οποία αναφέρουν πως τα μισά από τα νέα κρούσματα είναι βρετανική μετάλλαξη.

Ads

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω από νοσοκομειακά κέντρα, όταν έγινε η ταυτοποίηση των νέων κρουσμάτων, φάνηκε ότι τα μισά ήταν βρετανική μετάλλαξη. Δεν υπάρχουν ακόμη επαρκείς στοιχεία, αλλά φαίνεται πως ήδη έχει γίνει μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης», είπε η Αθηνά Λινού.

Στη συνέχεια, η καθηγήτρια είπε ότι χρειάζονται να ληφθούν άμεσα μέτρα, τόσο για τα σχολεία που λειτουργούν ήδη, όσο και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Να παρακολουθήσουμε την κατάσταση στα σχολεία και να παρθούν μέτρα όπου δεν κλείνουν», είπε και συμπλήρωσε ότι «δεν λαμβάνουμε υπόψη τα ΜΜΜ… αν αργούν τα δρομολόγια αυτή την περίοδο, δρούμε πολύ επιπόλαια».