Nεκρός εντοπίστηκε στις 10.30 το βράδυ του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου, ο 50χρονος ψαροντουφεκάς, Νίκος Ρόκκος, αδερφός του τραγουδιστή Στέλιου Ρόκκου, ο οποίος αγνοείτο από νωρίς το απόγευμα στη Λήμνο.

Ads

Η σορός του 50χρονου εντοπίστηκε από ιδιώτη στην παραλία Αμνίου – Άγιος Γεώργιος στην περιοχή της κοινότητας Παναγιά.

Έρευνες για τον εντοπισμό του είχαν ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα, όταν συγγενείς του ενημέρωσαν το λιμενικό για την εξαφάνισή του, καθώς είχε φύγει νωρίς το πρωί για ψάρεμα με το επαγγελματικό του σκάφος από την Αγία Κυριακή, βόρεια του Κέρους και δεν είχε ακόμη επιστρέψει.

Ο Νίκος Ρόκκος είχε εκλεγεί πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιόπης και θα αναλάμβανε από αύριο τα καθήκοντά του. «Με βαθιά θλίψη και πόνο αποχαιρετούμε τον συναγωνιστή Νίκο Ρόκκο, νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κοινότητας Καλλιόπης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά», αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου και τονίζει: “Ο Νίκος, αγαπητός σε όλο τον κόσμο, με αναπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, δεν πρόλαβε να κάνει πράξη τα σχέδιά του για το χωριό του και όχι μόνο, που εκφράζονται μέσα από το πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρόλο που είχε φροντίσει να δημιουργήσει στέκι ψυχαγωγίας για τους ηλικιωμένους του χωριού του, πριν ακόμα αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της κοινότητας. Η απώλειά του είναι μεγάλη για όλους μας.“

Ads

Πριν από δυο χρόνια ο Στέλιος Ρόκκος είχε χάσει από ανακοπή καρδιάς και τον αδερφό του, Κώστα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μύρινας, ότι 50χρονος ημεδαπός, είχε μεταβεί για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας στην περιοχή όρμου Κέρου ν. Λήμνου και έκτοτε αγνοείτο.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και από επτά ιδιωτικά σκάφη. Ο 50χρονος, εντοπίστηκε, λίγο αργότερα, χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη στην παραλία “ΑΜΝΙΟΥ” (Αϊ Γιώργη Παναγίας Λήμνου).

Η σορός ανασύρθηκε με τη συνδρομή του ΕΡ/ΚΟΥ σκάφους “ΕΙΡΗΝΗ” Τ.Μ. 40 και διακομίσθηκε στο Γ.Ν.Κ.Υ. Λήμνου.