Βελτιωτική τροπολογία για τη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Σύμφωνα με την ρύθμιση που παρουσίασε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εξαιρούνται όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.

Ads

H τροπολογία προβλέπει ότι εξαιρούνται και διατηρούν μέχρι 30 Απριλίου 2015 την φοιτητική τους ιδιότητα όσοι φοιτητές:

  • συμμετείχαν σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη (2012-2013 και 2013-2014).

  • οφείλουν μόνο διπλωματική ή πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.

    Ads

Όπως είπε ο Α. Λοβέρδος, θα υπάρξει προσθήκη ώστε να μη χάσουν την φοιτητική τους ιδιότητα και όσοι δήλωσαν συμμετοχή σε εξεταστική περίοδο τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο υπουργός Παιδείας, που παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση από τους «αιώνιους» φοιτητές, εκτίμησε ότι από τους περίπου 170.000 «λιμνάζοντες» φοιτητές περίπου 25.000 φοιτητές προσήλθαν σε εξετάσεις.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη πρότεινε να θεωρείται ότι διαγράφονται όσοι δεν προσέλθουν να εγγραφούν για δύο συνεχή εξάμηνα. «Μην συνδέσετε το όνομα σας με τραγωδίες ανθρώπων», τόνισε  ο επικεφαλής του τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Ο Α. Λοβέρδος, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει τον νόμο που ψηφίστηκε το 2011 με την στήριξη πάνω από 250 βουλευτών.