Μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων υπήρξε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων σύμφωνα με τα στοιχεία τoυ Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ads

Συγκεκριμένα τα θανατηφόρα ατυχήματα ήταν 25 έναντι 27 της αντίστοιχης περσινής περιόδου, τα βαριά 22 έναντι 27, ενώ τα ελαφρά ατυχήματα ανήλθαν στα 341 έναντι 344 της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου.

Όσον αφορά τους παθόντες οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο ήταν 29 έναντι 31 του 2016, με τους βαριά τραυματισμένους να ανέρχονται στους 28 έναντι 30, και με τους ελαφρά τραυματισμένους να είναι 443 έναντι 452 της αντίστοιχης εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων του 2016.

«Ενώ όλο τον χρόνο είχαμε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τον Δεκέμβριο είχαμε αύξηση. Από τα 4-5 θανατηφόρα ατυχήματα, τον τελευταίο μήνα τα θανατηφόρα ατυχήματα αυξήθηκαν στα 11. Όμως αυτό δεν είχε να κάνει με την έξοδο των εκδρομέων. Στο σύνολο είχαμε μείωση κατά 15% στα ατυχήματα, όμως είχαμε 4 νεκρούς περισσότερους από ό,τι είχαμε το 2016. Στόχος μας είναι να έχουμε έστω και ένα νεκρό λιγότερο», τόνισε αναφερόμενος στα στοιχεία που αφορούν τη Θεσσαλονίκη ο διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σουρβίνος.

Ads

Ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», επισήμανε: «Φέτος δεν είχαμε σημαντική έξοδο, ούτε Χριστούγεννα, ούτε την Πρωτοχρονιά ούτε τα Φώτα. Είχαμε σταδιακή έξοδο και είσοδο και αυτό ήταν το καλύτερο που έγινε φέτος. Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η οδήγηση είναι σοβαρή δουλειά, θα πρέπει να είμαστε συνετοί και να μην οδηγούμε επιθετικά».

Ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης επισήμανε πως μέσα στο 2017 η Τροχαία πραγματοποίησε δεκάδες σεμινάρια σε σχολεία και σε στρατόπεδα εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που είχε. «Οι οδηγοί των μηχανών θα πρέπει να είναι συνεπείς και να φορούν κράτος. Το 98% των σοβαρών ατυχημάτων θα ήταν λιγότερα αν φορούσαν κράνος», τόνισε ο κ. Σουρβίνος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και συμπλήρωσε πως «συνεχίζονται οι έλεγχοι σε αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες. Τα αυτοκίνητα που φέρουν βουλγαρικές πινακίδες κινούνται κανονικά στους ελληνικούς δρόμους καθώς η Βουλγαρία είναι μέλος της ΕΕ. Τα αυτοκίνητα με αλβανικές πινακίδες πρέπει να έχουν πράσινη κάρτα. Αυτά πρέπει να κινούνται για 3 μήνες στην χώρα μας για καθαρά τουριστικούς λόγους».