Μετά την Κοζάνη, με lockdown φαίνεται να κινδυνεύουν και τα Γιάννενα, αφού η Π.Ε. Ιωαννίνων βρίσκεται κοντά στο να χαρακτηριστεί στο Επίπεδο 4 του Χάρτη Επιδημιολογικών Φορτίων. 

Ads

Σύμφωνα με τους χάρτες γεωγραφικής κατανομής του ΕΟΔΥ από την 1η έως και τη 16η Οκτωβρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων έχουν καταγραφεί συνολικά 254 κρούσματα, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο ο αριθμός παραμένει διψήφιος.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

«Στα Γιάννενα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και γι΄ αυτό και απευθύνω έκκληση και στους κατοίκους της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ads

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αύριο θα μεταβεί με τους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Κοζάνης, όπου θα συμμετέχουν σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη της περιοχής και τους 4 δημάρχους, και στη συνέχεια θα μεταβούν στα Γιάννενα, όπου θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και του συνεργάτες του. 

Σε δηλώσεις του στη Voria.gr, ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ έκανε λόγο για κρίσιμη κατάσταση, εκτιμώντας παράλληλα πως τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες δέκα ημέρες «δεν φαίνεται να απέδωσαν».

«Τα Γιάννενα βρίσκονται σχεδόν στο κόκκινο, έχουμε ευρεία διασπορά και κρούσματα σε καθημερινή βάση, κάτι που επιβεβαίωσε και ο δειγματοληπτικός έλεγχος του ΕΟΔΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ελισάφ.