Επίδειξη σύλληψης με χειροπέδες και χρήσης γκλομπ πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, στο πλαίσι του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της Ενότητας «Γνωρίζω τα επαγγέλματα».

Ads

Σύμφωνα με το stonisi.gr η επίδειξη έγινε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με την διεύθυνση του σχολείου να χαρακτηρίζει, σε δελτίο Τύπου την παρουσίαση σαν «μια από τις καλύτερες παρουσιάσεις που είχαν την τύχη να απολαύσουν» οι μαθητές και οι μαθήτριες.

Στην ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου σημειώνεται ότι «πέντε στελέχη του Λιμενικού Σώματος και ο σκύλος ανεύρεσης ουσιών «Κυμ» έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους απαντώντας σε ερωτήσεις, παρουσιάζοντας μοναδικές βιωματικές δράσεις , επιτρέποντας στα παιδιά να υποδυθούν για λίγο το ρόλο του λιμενικού και να κάνουν ό,τι και εκείνοι».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «προηγήθηκε ενημέρωση σε αίθουσα διδασκαλίας με προβολή power point για το ρόλο και τις δραστηριότητες του Λ.Σ. στις μεγάλες τάξεις και στη συνέχεια όλες οι τάξεις βγήκαν στην αυλή, όπου άρχισε η επίδειξη των δράσεων.

Ads

Πως γίνεται η επικοινωνία με τον ασύρματο, πώς είναι το κράνος ενός λιμενικού της τροχαίας, πώς περνάμε χειροπέδες σε έναν παραβάτη, πώς χρησιμοποιούμε το κλομπ, τι είναι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φοράνε οι λιμενικοί, ήταν μερικά από αυτά που παρουσιάστηκαν και – σύμφωνα πάντα με τη διεύθυνση του σχολείου – εντυπωσίασαν τους μαθητές».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «εκείνος που απογείωσε την παρουσίαση (και καταχειροκροτήθηκε) ήταν ο Κυμ, ο σκύλος ανεύρεσης ουσιών (με βαθμό σημαιοφόρου-παρακαλώ ) που μύρισε και βρήκε ένα σακουλάκι με τέτοιες ουσίες κάτω από ένα κώνο».

image