Ένα αγοράκι 6 ετών έχασε τη ζωή του το πρωί της Δευτέρας, ενώ άλλο ένα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όταν η βάρκα που επέβαιναν με τους πρόσφυγες γονείς τους ανατράπηκε ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου.

Ads

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 8.30 το πρωί και τη βάρκα την ανέτρεψαν οι ιδιοι οι πρόσφυγες που επέβαιναν  σε αυτή.  Μάλιστα στο δελτίο Τύπου του υπουργείου με την σχετική είδηση,  εντύπωση προκαλεί η φράση που υπάρχει σε αυτό «οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης).

Επίσης όπως αναφέρεται:  «Βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 μετανάστες και πρόσφυγες  συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή. Όταν μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος,  οι επιβαίνοντες την ανέτρεψαν. Το Λιμενικό προχώρησε σε επιχείρηση διάσωσης. Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα.  Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου».