Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, λέγοντας ότι «επέλεξε να μείνει στον κλοιό του ευρώ» και «υπέκυψε στην ευρω-δικτατορία». Σημειώνεται ότι προεκλογικά η Λεπέν εξαπέλυσε «επίθεση φιλίας» στον ΣΥΡΙΖΑ προσβλέποντας σε ψηφοθηρικά της οφέλη, στη λογική του ευρωσκεπτικισμού.

Ads

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε την επιλογή είτε να μείνει στον κλοιό του ευρώ και να προδώσει γρήγορα τις προεκλογικές της δεσμεύσεις κατά της λιτότητας είτε να ανακτήσει τη νομισματική αυτονομία για να μπορέσει πραγματικά να αλλάξει πολιτική» αναφέρει ανακοίνωση του γαλλικού ακροδεξιού σχηματισμού.

Το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο κάνει λόγο για «απόλυτη παράδοση απέναντι στην ΕΕ και στη Γερμανία», υποστηρίζοντας επίσης πως αυτό «μπορεί σύντομα να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην άβυσσο της απαξίωσης των πολιτών».

Στρέφοντας την προσοχή στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Γαλλίας, η Μαρίν Λεπέν λέει ότι «ψεύδονται εκείνοι που, όπως το PS του Φρανσουά Ολάντ, το UMP του Ν.Σαρκοζί ή ο αριστερός Ζαν Λυκ Μελανσόν, που πουλούν στους Γάλλους μία “άλλη πολιτική” χωρίς ταυτόχρονα να προβλέπουν ανάκτηση της γαλλικής κυριαρχίας, ιδιαίτερα της νομισματικής και της δημοσιονομικής».

Ads

«Το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο θα βγάλει τη Γαλλία από αυτήν την ευρω-δικτατορία» καταλήγει η ανακοίνωση της Λεπέν.