Την απόφασή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και αναδοχή, το οποίο περιλαμβάνει το επίμαχο άρθρο 8, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ads

Όπως είπε χαρακτηριστικά «μίλησα με θεολόγους και Αγιορείτες οι οποίοι μου είπαν να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο», ενώ διαμαρτυρήθηκε επειδή «αγνοήθηκε η Εκκλησία ως παράγων διαπραγμάτευσης». «Δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε το νομοσχέδιο» συμπλήρωσε.

Σημείωσε ωστόσο ότι «η εκκλησία δεν είχε την αντίδραση που έπρεπε […] Η επίσημη εκκλησία της Ελλάδος έχει μια περίεργη στάση σιωπής που δε μου αρέσει. Υποθέτω πως είναι τα ιδρύματα και τα άλλα οικονομικά συμπλέγματα που την κάνουν να σιωπά και δε μου αρέσει αυτό. Ήθελα μια εκκλησία πιο μαχητική».

Μεταξύ άλλων, άσκησε κριτική και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης του δικαιώματος των ομόφυλων στην αναδοχή βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ads