Επίθεση κατά πάντων και πρωτίστως στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης λέγοντας πως «η κυβέρνηση δημιούργησε περαιτέρω ύφεση» σημειώνοντας «όχι ότι η προηγούμενη πήγαινε καλά αλλά η κατάσταση επιβαρύνθηκε από την διαπραγματευτική τακτική του κ. Βαρουφάκη δημιουργώντας ένα χάος στην κοινωνία και την οικονομία».

Ads

Ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε παραίτηση της κυβέρνησης κι οικουμενική κυβέρνηση λέγοντας πως «η ιστορία θα γράψει με χρυσά γράμματα όποιον ανοίξει τον δρόμο για κυβερνήσεις συνεργασίας». ¨οπως επανέλαβε θα επιθυμούσε μία οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα αλλά διαφορετικούς υπουργούς. πρότεινε μάλιστα να αναλάβουν τεχνοκράτες. Μάλιστα υποστήριξε ότι «αν ο Λ. Παπαδήμος κρατιόταν δύο χρόνια ακόμα θα είχε αποδώσει».

Ο κ. Λεβέντης περιέγραψε επίσης με αρνητική χροιά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών μιλώντας για «μαρτυρικό 8ωρο». κατηγόρησε επίσης όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για το ότι δεν δεσμεύτηκαν για απλή αναλογική, ενώ παρατήρησε ότι «αυτά που γράφουν οι εφημερίδες ακούσαμε από τον πρωθυπουργό, τίποτα καινούργιο».

«Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει. Από την Ένωση Κεντώων γνωρίζω πως δεν θα υπάρξει κανείς βουλευτής να στηρίξει την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε επίσης ότι το κόμμα του «δεν θα γίνει δεκανίκι της κυβέρνησης» και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να συζητήσουν προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. «Δεν θα γίνουμε λαγοί», είπε χαρακτηριστικά.

Ads

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπερασπίστηκε το PSI όχι μόνο υποστηρίζοντας ότι κουρεύτηκαν 110 δισ. ευρώ χρέους, αλλά αναρωτώμενος ακόμα αν «υπάρχει πρωθυπουργός που δεν θα δεχόταν ένα νέο PSI επειδή θα έχαναν κάποια ασφαλιστικά ταμεία κάποιο ποσό;» Ο Βασίλης Λεβέντης για ακόμη μια φορά επέκρινε την Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι επειδή δεν ψηφίζουν τους εφαρμοστικούς νόμους αν και ψήφισαν το μνημόνιο σχολιάζοντας ότι «βγάζετε την ουρά σας έξω από τις ευθύνες» κι ευχήθηκε στους βουλευτές της Ν.Δ. «ο νέος αρχηγός σας να είναι σώφρων».