Την αποκάλυψη ότι βουλευτής του Ποταμιού πλησίασε την Ένωση Κεντρώων και της πρότεινε να ρίξουν την κυβέρνηση, έκανε ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε ότι δύο-τρεις μέρες πριν από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, ένας βουλευτής του Ποταμιού πλησίασε τον γιο του στη Βουλή, και του είπε: «Θέλω να σας πω ότι είναι ευκαιρία να ρίξουμε την κυβέρνηση. Αφού ο Καμμένος δεν ψηφίζει το σύμφωνο συμβίωσης, εμείς με το ΠΑΣΟΚ τα έχουμε βρει, αν συμφωνήσει και ο πρόεδρος, να ρίξουμε την κυβέρνηση».

Όπως είπε, την ώρα που ειπώθηκαν τα συγκεκριμένα πράγματα, ο ίδιος βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα μακριά.

Επαναλαμβάνοντας την πρόταση του κόμματος του για οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ο Βασίλης Λεβέντης εκτίμησε ότι ακόμα κι αν γίνει κάτι τέτοιο το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν θα επιθυμούν να συμπεριληφθούν, καθώς όπως είπε, «έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όποιος ακουμπάει κυβέρνηση τώρα που περνάνε δύσκολα μέτρα, χάνει ψήφους».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, από τις οποίες πλέκονται σενάρια για συνεργασία της Ένωσης Κεντρώων με την κυβέρνηση, ο Βασίλης Λεβέντης επιβεβαίωσε ότι έχει βρεθεί με τον κ. Φλαμπουράρη και τόνισε ότι «σε εμένα δηλώνει ότι οικουμενική δεν γίνεται, ότι πρέπει να μείνει ο Τσίπρας. Όσες συναντήσεις έχουμε κάνει με τον Φλαμπουράρη, ποτέ δεν μου είπε να συνεργαστούμε, να δώσω ψήφο στην κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ads

Σε ό,τι αφορά την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε τη στήριξή του στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον οποίο χαρακτήρισε «σώφρων άνθρωπο, που θα βοηθήσει στην οικουμενική». Αντίθετα, για τον έτερο υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε ότι «ενώ παρουσιάζεται ως κεντρώος έχει μαζέψει γύρω του πολλούς ακροδεξιούς».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα κυβερνητικά μέτρα για το ασφαλιστικό.