Κάλυψη στο πρόσωπο του στενού του συνεργάτη Χρύσανθου Λαζαρίδη βρήκε την Κυριακή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, απέναντι στις επικρίσεις που δέχεται από στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης το τελευταίο διάστημα.

Ads

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Χρ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε τον Αντ. Σαμαρά «μεγάλη εφεδρεία για τον τόπο» και ανέφερε: «Είναι ο μόνος αρχηγός που έχασε εκλογές με μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό, με το οποίο κέρδισε τις εκλογές».

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού καταφέρθηκε εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη, για τη δήλωση που είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα, ότι «χωρίς χωρίς συμφωνία, αυτό το Σαββατοκύριακο θα είχαμε έλεγχο στη διακίνηση κεφαλαίων (capital control)». «Όταν είσαι έμπειρος πολιτικός, δεν κάνεις τέτοια δήλωση», είπε ο Χρ. Λαζαρίδης.

Άφησε, επίσης, να εννοηθεί ότι οι μόνοι που θέτουν ζήτημα ηγεσίας είναι εκτός από την κ. Μπακογιάννη, οι κύριοι Δένδιας και Αντώναρος.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Με ποσοστά 15% και 20% δεν μπορεί να μας υπολογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

Κληθείς να σχολιάσει τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, δήλωσε: «Τι θέλετε, να αλλάξουμε τα ποσοστά μέσα σε τέσσερις μήνες ή θα είχαμε καλύτερα ποσοστά αν πηγαίναμε σε εκλογές με τους επίδοξους αρχηγούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους;».