Πιο φτωχός είναι από σήμερα ο καλλιτεχνικός κόσμος, αφότου έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή ο μεγάλος τραγουδοποιός μας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ads

Ο μεγάλος καλλιτέχνης του ελληνικού τραγουδιού πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 62 ετών, προδομένος από την καρδιά του. 

Ο καλλιτεχνικός και πολιτικός χώρος, αλλά και χιλιάδες φανς αποχαιρετούν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με συγκινητικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο Διονύσης Τσακνής με το μήνυμά του αναφέρει: «Η οικογένεια του λατρεμένου και χιλιοτραγουδισμένου Λαυρέντη Μαχαιριτσα ανακοινώνει με οδύνη την απώλειά του. Οι εκδηλώσεις αγάπης και συμπαράστασης μας συγκινούν. Ο ίδιος θα επιθυμούσε διακριτικότητα και απλότητα. Η αναγγελία για την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθεί».   

Ads

«Είναι μία πολύ άσχημη μέρα σήμερα. Η είδηση του θανάτου του Λαυρέντη προσωπικά έσκασε σαν βόμβα», είπε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. «Για μένα είναι ο πιο σημαντικός τραγουδοποιός της γενιάς του, μία ψυχή όμορφη και ελεύθερη, καλλιτέχνης, μετέδιδε τα τραγούδια του μοναδικά», ανέφερε η τραγουδίστρια μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:  «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα γέλια που κάναμε μέσα στο καμαρίνι. Σαν να είναι αστείο αυτό σήμερα… Δεν το πιστεύω… Έχει αφήσει ένα πολύ δυνατό στίγμα. Ο Λαυρέντης θα ζει στις ψυχές μας, θα ζει μέσα από τα τραγούδια του και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θα ξεπεραστεί. Τι να πω; Είναι τραγικό».  

Από τη μεριά του ο Γιάννης Ζουγανέλης έκανε λόγο για έναν εμπνευσμένο άνθρωπο, έναν «ιδιαίτερο βάρδο» και έναν σεμνό άνθρωπο, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Φεύγει από τη ζωή ένα χαμόγελο, μια κατάσταση, η οποία δεν επανέρχεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ζουγανέλης, εμφανώς σοκαρισμένος από τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου του.